Verbouwen

U heeft eindelijk uw droomhuis gevonden: misschien wel uw eerste woning of een ander huis. Het staat in de perfecte buurt en voldoet aan bijna alle eisen. Bijna, want om het helemaal perfect te maken moet er nog verbouwd worden.

Hoe kan ik een verbouwing financieren?

U kunt de verbouwing direct bij het afsluiten van uw hypotheek meefinancieren. Maar weet u nog niet precies wat u wilt verbouwen of wanneer? Dan is het ook mogelijk om op een later moment uw verbouwing mee te financieren in een hypotheek. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om de verbouwing van uw te financieren middels een hypotheek? Neem gerust contact met ons op.

De verbouwkosten meefinancieren in de hypotheek

In veel gevallen kunt u de verbouwkosten meefinancieren in de hypotheek. Volgens de hypotheekregels van 2018 mag u echter maximaal 100% van de woningwaarde lenen. De hypotheek biedt dus geen ruimte om een verbouwing mee te financieren. Sterker nog, u heeft al eigen geld nodig om de kosten koper mee te betalen. Dit kunt u oplossen door energiebesparende maatregelen aan de woning te treffen, of bij de taxatie te kijken naar de woningverbetering.

Energiebesparende verbouwingen of aanpassingen

Er geldt een uitzondering: namelijk een verbouwing waarbij u de woning energiezuiniger maakt. Bijvoorbeeld door het isoleren van de woning, het plaatsen van HR++ of triple glas of het plaatsen van zonnepanelen. Voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen mag u 106% van de woningwaarde lenen, inclusief verbouwing dus.